Zonder jouw hulp was dit nooit gelukt voor KiKa

Jaren geleden ontstond er een droom. Een droom om iets te betekenen voor een goed doel. En dan niet hier en daar een tientje storten, maar het echte werk. Hieruit is mijn droom voor KiKa ontstaan. €6000 en de marathon in New York City lopen. Deze week is er een grote maalpijl behaald!

Tuut tuut het is zaterdagochtend en de wekker gaat. Ik kijk op mijn telefoon en ik zie dat het half zes is. Het liefst draai mij nog een keer om, want deze nacht is een hel geweest. Dat het volle maan was, heeft ook niet meegeholpen aan mijn benodigde nachtrust. Met een verwilderde haardos spring ik vol positieve energie de douche in om mij klaar te maken voor de dag. Eenmaal klaar besluit ik dat het tijd is om een lunch in elkaar te flansen. Vervolgens ga ik naar m’n ouders waar dozen vol met kleding en boeken klaar staan die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Voor de een is het ouwe meuk voor de ander een juweeltje denken we maar.

Nadat de auto tot de nok toe volgeladen is, gaan m’n vriendinnetje Esther en ik dan eindelijk op naar de IJhallen. Na een korte file van alle auto’s die het terrein op willen, kunnen we eindelijk beginnen met uitpakken en onze spulletjes uitstallen. Beeld je een Opel Zafira in die tot de rand gevuld is behalve de twee voorste stoelen. Al die spullen moeten uitgestald worden op een kraampje van 3 bij 1 meter. Dat wordt nog een uitdaging.

Een klein halfuurtje later zitten we verborgen onder een zeil op een krukje met een fris windje op ons gezicht uit te kijken op onze stal. Aan de ene kant hebben we stapels boeken en aan de andere kant stapels met kleding. And now we wait…

Zoals Patrick van Spongebob zo mooi kan zeggen: “a few hours later” en een hoop zooi minder is de kraam beduidend leger. En dan de vraag van de dag: Wat is de opbrengst? Ga ik vandaag de 3000 euro aantikken?

De foto van dit artikel is eigenlijk al een kleine spoiler waarop je ballonnen ziet en een happy face. Want je raadt het al… tromgeroffel het moment is daar: De 3000 euro is aangetikt! De helft van mijn uiteindelijke doel. En ja dan mag je wel even een happy kid zijn, met ballonnen spelen en niet te vergeten op bed springen.

Laat het even tot je bezinken: 3000 euro.

Maar we zijn er nog niet. Er moet nog hard gewerkt worden willen er nog veel meer kinderen met kanker genezen, maar het begin is daar en jullie hebben daar allemaal aan bijgedragen.

Er zijn niet genoeg woorden om de dankbaarheid uit te drukken, maar zowel KiKa, de kinderen met kanker als ik zijn jullie allemaal enorm dankbaar.

Er moet ook nog getraind worden, wil ik enigszins voorbereid aan de start staan. In de 1e week van juli ben ik begonnen met het trainingsschema wat ik ga gebruiken. Wil je hier meer over weten? Hou dan volgende week mijn Facebook pagina in de gaten voor een update! Mocht je je in de tussentijd vervelen? Dan heb ik nog 11 redenen waarom je blij wordt van 10 KM rennen, dus trek je schoenen aan en stap de deur uit! En dan zie je mij volgende week weer terug met een update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *