Zet je in voor iets waar je trots op kunt zijn

Kanker, een woord met zoveel lading Voor de één een vreselijk scheldwoord voor de ander werkelijkheid. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met mijn inzamelingsactie voor KiKa. 

Met donaties van lieve collega’s, vrienden en niet te vergeten de actie van groentespecialist Lex Ebbe staat mijn ingezamelde bedrag nu op maar liefst €2.000! €2.000!

Ooit in een ver verleden, toen ik Mexico nog niet had bezocht, schreef ik deze blogpost. Een post waarin ik alle lieve mensen die het mogelijk hebben gemaakt de  mijlpaal van €2.000  te halen, enorm wilde bedanken. Ondanks dat dit in de verleden tijd is geschreven, wil ik jullie natuurlijk nog steeds enorm bedanken. 

Door een enorm drukke periode met verhuizen, verandering van baan en een mooie reis naar Mexico heeft deze blogpost het web nu pas gehaald. Toch wil ik nog even delen wat een geweldig gevoel het geeft dat wij samen alles doen om kinderen met kanker een steeds grotere overlevingskans te bieden. In mijn volgende blogpost lees je meer over de spectaculaire actuele tussenstand.

Samen hebben wij al een flink deel van mijn streefbedrag voor KIKA bijeen gebracht Kun je je voorstellen wat KiKa met dit bedrag kan doen? Ik wel, maar ik kan mij ook voorstellen dat je sceptisch bent en je afvraagt of je met jouw donaties wel degelijk kinderen kunt helpen. Want ja, een druppel op de gloeide plaat is ook weer zo verdamp. Maar bedenk dat velen druppels de gloeiende plaat zullen afkoelen en je met jouw donatie wel degelijk een mooie zinvolle bijdrage kan leveren aan de doelstelling 95% genezingskans in 2025. Door alle donaties en het daaruit gefinancierde onderzoek is de overlevingskans nu al verhoogt. Dat dankzij donaties van mensen zoals jij en ik. Super toch?

Wat doet stichting Kinderen Kankervrij?

Geen mens kijkt raar op als je zegt geen flauw benul te hebben over wat KiKa met jouw donatie doet. 

Simpel gezegd financieren zij onderzoeken naar kanker bij kinderen om zo de genezingskans verder te verhogen. Buiten genezing willen zij de kwaliteit van de behandeling verbeteren en zo mogelijk een vermindering van de bijwerkingen. 

Maar wat gebeurd er dan met mijn bijdrage?

Er zijn genoeg goede doelen die geld willen ophalen voor hun stichting. De ene reclame speelt in op je geweten door de andere hap je naar adem. Vaak komt zo’n reclamespotje niet oprecht over. Het eerste wat altijd in mij opkwam bij het zien van zo’n reclame  ‘ja hoor en jullie hebben zeker het meest zielige kindje uitgezocht om in te spelen op mijn gevoel en met mijn donatie kunnen jullie zijn buikje vullen? Yeah right. Hoe hebben jullie dit reclamespotje dan betaald?’ 

Een beetje negatief? Ja, dat zou je kunnen zeggen. Ik als geen ander begrijp het als je sceptisch bent over de  inzet van jouw geld. Maar….., jouw bijdrage heeft wel degelijk invloed op de overlevingskans van die lieve mooie kinderen met kanker. Dankzij de steun van vele Nederlanders en vele sportievelingen die zich inzetten voor KiKa, heeft onderzoek geleid tot een doorbraak. De onderzoekers zijn erin geslaagd een anti-kanker vaccin te produceren. Een vaccin welke ingezet kan worden bij kinderen met acute myeloïde leukemie. Dit vaccin kan een belangrijke toevoeging zijn voor kinderen die, als onderdeel van hun behandeling, een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Op dit moment is de overlevingskans van deze kinderen slechts 40%!  Vindt jij dat acceptabel? Een ander middel wat de kanker bij kinderen moet verminderen is centralisatie van onderzoeken. Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. De beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker komen in dit centrum onder één dak. KiKa is 1 van de grootste financiers van het Prinses Máxima Centrum. Op 8 februari dit jaar is de 1e paal geslagen. Mocht je het leuk vinden om de bouw in de gaten te houden, neem dan een kijkje, via: http://www.prinsesmaximacentrum.nl/nieuwsoverzicht/2017/timelapse-filmpje-van-de-nieuwbouw/

De scepticus zal zeggen, “allemaal leuk en aardig deze informatie, maar zal dit uiteindelijk de algehele overlevingskans verbeteren?” “JA, zeg ik dan,Nu al is er een grote verbetering zichtbaar”.

Samengevat: Jaarlijks worden er meer dan 5500 acties voor KiKa georganiseerd. Door de vele acties is de overlevingskans van kinderen met kanker met 3%toegenomen en dat is weer een stapje in de goede richting.

Wat zeg je ervan; help jij mee om de overlevingskans naar 95% te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *