New York is een maand geleden. Wat nu?

New York marathon medaille

“Geen gezeur vandaag. Nee, je gaat het gewoon doen.” Alsof er een lampje in m’n hoofd ging branden, besloot ik er vanavond voor te gaan. Het was tenslotte al 30 november. 4 Weken na de New York Marathon. In New York liep ik op vleugels aangemoedigd door duizenden mensen, maar ook de prachtige zonsopgang, het vrijheidsbeeld met de onwerkelijke skyline, de kou, regen en tegelijkertijd de zon die volop scheen of de velen high fives die onderweg zijn uitgedeeld. Dat die energie 42 km en 195 meter lang bijzonder was, is een understatement.

Of neem mijn eigen rondje van 6 km door Soho en Downtown Manhattan. Over de Brooklyn Bridge, naar de Freedown Tower weer terug richting het hotel. Op m’n nieuwe hardloopschoenen in mijn marathon shirtje gewapend met 2Pac door m’n oortjes vloog ik wederom. Ondanks dat ik rustig liep werd het 1 van mijn snelste rondjes van de afgelopen weken. Alsof m’n lichaam die 42 km en 195 meter spontaan waren vergeten. Het zal de adrenaline zijn geweest.

Eenmaal terug in Amsterdam wilde ik zo ontzettend graag hardlopen, maar ik moest ook rust nemen. Waardoor ik er niet lekker in kwam. Of het waren m’n knieën die pijn deden of het was koud en het regende. Allemaal smoesjes die op dat moment echt klinken. Tot vandaag.

De duisternis viel en het was koud, maar niets liet mij van dit plan afwijken. Inclusief roze gevaarte wat meer mezelf in de weg zat dan dat hij automobilisten moest waarschuwen voor loslopend wild vloog ik de deur uit. En dat zonder Red Bull.

Word het de marathon van Berlijn?

Het ging als vanzelf, totdat ik allemaal berichten binnenkreeg van de New York marathon KiKa app. ‘Ik ga naar Berlijn.’ ‘Ik ben ingeloot.’ Zou het, zou het dan toch? Velen zullen het niet weten, maar vlak na de New York marathon besloot ik mij in te schrijven voor de loting van Berlijn. Onder het mom van volgende uitdaging, leuk.

M’n gedachte vlogen alle kanten uit. Zou het een voorteken zijn dat het juist vandaag zo goed gaat en ook ik bericht krijg dat ik ben ingeloot. Ik was de volgende dag tenslotte jarig. Uitgeloot worden op m’n verjaardag; nee dat kan niet. Perfect verjaardagscadeautje zou je denken.

Zou je denken ja tot die droom in duigen viel. ’s Nachts 1 december kreeg ik een mailtje van de Berlijn marathon organisatie. Dat ik niet getreurd moest zijn, maar ik was uitgeloot. Of ik mee wilde doen met de volgende loting waar nog een aantal mensen kans zou hebben op een startnummer. Maar dan moest ik wel Nog meer betalen. Stik erin was dan ook mijn eerste reactie.

Ik hiel m’n fingerscrossed en was in de waan dat ik naar Berlijn zou gaan. Totdat het gevreesde mailtje roet in het eten gooide. Als je mij nu vraagt wat de volgende uitdaging is, heb ik geen idee. Ga ik toch naar Berlijn via een reisorganisatie? Of wordt het Amsterdam? 1 Ding weet ik wel; ik wil nog een marathon lopen. Welke dat wordt, laat ik nog even in het midden.

Ga jij een marathon lopen in 2018 of heb je andere hardloopplannen laat het weten in de comments. 

1 Comment

  • Maaike allereerst nogmasls de hartelijke felicitaties met het ophalen van zoveel sponsorgeld en het volbrengen van de NYC marathon Wat een prestaties. Ik kan me heel goed voorstellen dat je teleurgesteld bent dat je vlak voor je verjaardag niet ingeloot bent. Ik ben ook erg benieuwd naar je volgende uitdaging Over andere marathons kan ik niet meepraten maar die van Amsterdam is echt ook geweldig Behalve de vele aanmoedigende zullen sommige straten als de Stadhoudersksde en natuurlijk de marathon buurt nooit meer hetzelfde zijn Nog maar te zwijgen over de laatste paar km’s door het Vondelpark Ik zal je zeker komen aanmoedigen Wat je volgende uitdaging ook zal zijn, ik wens je er heel veel succes en plezier mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *