Het moment is daar: de New York City Marathon 2017

Manhattan Skyline view from Jersey City

Het moment waar ik al een jaar en stiekem al meerdere jaren naar toe leef is dan eindelijk daar. Nog voordat de New York City marathon in 2016 van start ging, wist ik dat ik mee zou doen aan de 2017 editie. Het heeft wat bloed, zweet en onzichtbare tranen gekost, maar als ik vanuit mijn hotelraam uitkijk op de Freedom Tower is het het allemaal waard geweest.

Morgen 10:40 lokale tijd is het zover en klinkt het schot. Dan is het aan mij de taak om the horses in the barn te houden en met uitzicht op Manhattan aan mijn linkerhand de Verrazano Bridge te beklimmen.

Dat ik er zin in heb moge wel duidelijk zijn. De zogeheten onzichtbare man, althans vrouw in mijn geval is er helemaal klaar voor inclusief de oude kleding die je in het startvak achterlaat.
Of ik zenuwen heb? Gek genoeg nog niet, misschien dat die nog gaan komen. Het enige wat mij ietwat zorgen baart, is de kans op regen. Die mogelijk kan vallen op het moment dat wij in de start village moeten wachten voor de start. Maar hey we gaan de New York City marathon 2017 rennen. Regen of niet, we gaan er van genieten!

Voor nu hou ik mij koest en is Netflix mijn beste vriend. Vanavond nog even een pasta eten en dan is het tijd om naar bed te gaan. De wekker staat vroeg, heel vroeg. We vertrekken namelijk om 05:30 richting Staten Island en dan is het moment daar.

Wil je weten hoe ik het er van afbreng? Je kunt mij volgen via de TCS NYC Marathon app. Die download je in de app-store, kiest voor tracking, zoekt simpelweg op Maaike Daatselaar en klaar is kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *