8x doen in Dubai

Inmiddels 2 jaar geleden lag ik aan het zwembad op de rooftop van ons hotel met uitzicht over Dubai-stad. Vervelen doe je hier zeker niet. Je kunt in Dubai alle kanten uit zowel relaxen als de meest avontuurlijke dingen beleven. In deze blog heb ik 8x leuke dingen die je in Dubai kunt doen en sommige dingen ook zeker moet doen.

1. Burj Khalifa

Een must als je voor de eerste keer naar Dubai gaat, schrijft elke website met informatie over Dubai. Dus ook wij togen af naar de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter lengte en 163 verdiepingen wordt de Burj Khalifa tot het hoogste gebouw ter wereld bestempeld. Gezien het observation deck zich op de 148e verdieping wat 555 meter hoog is, is een uitzicht over heel Dubai gegarandeerd.

Je kijkt uit op de gebouwen rondom de Burj Khalifa en in de verte alleen maar woestijn. Zodra de avond valt, wordt het met de komst van alle lampjes een bijzonder gezicht.

Fun fact: de Burj Khalifa zou eigenlijk de Burj Dubai gaan heten, maar halverwege de bouw was het geld op. Ze moesten op zoek naar sponsoren. Sjeik Khalifa zag dit wel zitten, in ruil dat het gebouw de Burj Khalifa zou gaan heten.

2. The Dubai Mall

“Maar waarom Dubai? Daar kun je toch alleen maar winkelen? Dat kan ook in de Kalverstraat.” Een van de opmerkingen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Dubai staat niet voor niets bekend om de vele winkelcentra’s. Je hebt hier het grootste winkelcentrum ter wereld met maar liefst 1200 winkels. 1200!

Je kunt het je zo gek niet bedenken of je hebt er een winkel van. Overweldigend is het zeker, maar als je de kaart zo nu en dan in de gaten houdt, wordt de kans op verdwalen iets kleiner. Neemt niet weg dat we meerdere keren de weg kwijt waren.

Het is ook zeker leuk om even een kijkje te nemen bij het aquarium.

3. De fontein

Gek, gekker, gekst. Het kan niet op of het is in Dubai. Zo heb je bij de Dubai Mall in de avond een waanzinnige fonteinshow. Je moet wel tegen een beetje drukte kunnen, want zowel de toeristen als lokale bevolking zijn hier in overvloed. En allemaal willen zij het beste zicht op de show.

Ik was sceptisch. Maar zodra de oe’s en a’s je om de oren vliegen begrijp je waarom de show zo populair is. Na de show kun je aanschuiven bij de vele terrasjes rondom de fontein en genieten van een oosterse avond tussen de lokale bevolking.

4. Jumeirah Beach

Mijn favoriete strand in Dubai was Jumeirah Beach. Niet alleen door de gezellige boulevard met leuke winkeltjes en eettentjes, maar wel om het uitzicht. Je kijkt uit op de Burj al Arab, het enige 7-sterren hotel ter wereld.

5. Dubai Marina

Als je in de haven loopt, weet je waar het geld zit. Je vindt hier de duurste jachten en enorme wolkenkrabbers. Naast de haven is ‘the walk’ dat is een boulevard waaraan je winkels en restaurants vindt aan het water.

Fun fact: de Dubai marina is de langste door de mens aangelegde jachthaven ter wereld. Zoals ik al zei je hebt het allemaal in Dubai.

6. Boot tour

Voor de avonturiers onder ons. Ga het water op met een speedboot. Als ik deze tour in 1 woord zou omschrijven vet misselijk. Je moet geen zwakke maag hebben, want zeeziek ligt op de loer.

Je bewondert de skyline vanaf het water wat weer een heel ander gezicht heeft. Daarbij vaar je langs Het Atlantis Hotel en de Palm Jumeirah en wederom de Burj al Arab.

7. De Spice Souk

Slenter door de straatjes van de traditionele souk. Je waant je even terug in de tijd waar je wordt verwelkomt met de geur van specerijen.

Ondanks dat dit steeds meer op toeristen gericht is, krijg je een beetje een beeld hoe het vroeger was in de Verenigde Arabische Emiraten.

Wij zochten hier een terrasje op aan het water en keken onze ogen uit naar de vele boten die de Dubai Creek over gaan.

8. Dubai Desert

Save the best for last. Je kunt niet naar Dubai gaan en de woestijn skippen. Als je enkel tijd hebt om 1 ding te doen, ga naar de woestijn. Je hebt verschillende touren die hier naartoe gaan. Avonturiers als we zijn, kozen we voor de meest heftige ervaring waar ik ooit nog wat meer over ga schrijven.

Eenmaal in de woestijn wordt je overvallen door een adembenemend uitzicht met een ondergaande zon en kilometers lang zand. Als de zon onder is, vervolg je je weg naar een kamp waar het diner wordt gereserveerd. Je kunt hier van alles doen. Zo hadden wij bijvoorbeeld henna laten zetten.

Als de avond valt en de sterren aan de hemel komen, wordt je weer teruggebracht naar het hotel waar je alleen nog maar kan dromen van al het moois wat je die dag hebt gezien.

Mocht je ooit in Dubai zijn geweest en nog meer leuke dingen weten? Let me know. Dat ik ooit terugga is een feit. Al is het alleen al om weer naar de woestijn te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *